T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / SEFERİHİSAR - Sığacık 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu

Sığacık

İzmir Seferihisar'ın deniz kokan mahallesi Sığacık, tarihi kalesi, el emeği ürünlerin satıldığı yerel üretici pazarı, kale içindeki şirin ev pansiyonları, leziz deniz ürünlerinin servis edildiği restoranları, masmavi denizi ve plajları ile Ege Bölgesi'nin en güzel kaçış rotalarından.

Türkiye'de Sakin Şehir Ağı'nın (Citta Slow) ilk üyesi olan Seferihisar'ın en çok ziyaret edilen bölgesi olan Sığacık, uzun yıllar kendi halinde bir balıkçı köyüydü. Şehirden kaçışın artması ve şehre yakın alternatif rota arayanların ilgisiyle Sığacık'ta hafta sonları yer bulmak zorlaşıyor.

16-03-2021

Sığacık'ın popülerleşmesi ve Türkiye genelinde ismini duyurduğu kırılma noktası 2009 yılı. Sığacık'ın bağlı olduğu Seferihisar'ın küreselleşmenin kentleri benzerleştirmesine karşı çıkan Citta Slow hareketine katılması bu güzel sahil kasabası için milat oldu.

 

Citta Slow hareketinin belirlediği kriterlerin yerine getirildiği sistemin Türkiye'deki ilk temsilcisi olan Seferihisar'ın yavaş felsefesini benimsemesiyle birlikte ev pansiyonculuğu, yerli tohumlar, yerel sebze ve meyveler, geleneksel yeme-içme ürünlerinin üretimi, sokakların sağlıklaştırılması gibi projelerin etkisiyle Sığacık büyük bir dönüşüm yaşadı.

16-03-2021

16-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.03.2021 - Güncelleme: 16.03.2021 11:13 - Görüntülenme: 601
Kaynak: https://kesfetsek.com/sigacikgezilecekyerler/
  Beğen | 1  kişi beğendi